Grundig

En hel familjepåsk

Grundig Säkrar att Påsken är lika Rolig för Er som för Barnen

Någonstans mellan äggjakten, det framväxande vårvädret, choklad och stunder med familjen, dyker påsken upp som säsongens bästa helg.  Liksom julen är påsken rolig fast utan all stök och bök. Det roliga kommer tidigt i år!

Men hur får man till den bästa familjepåsken? Nu är det inte bara barnen som ska ha skoj, utan det ska du med! Med de rätta idéerna och verktygen, tar Grundig hand om det.

Bygg en Bättre Påsk-Ägg-Jakt (för Barnen)

Påskäggsjakter är så himla roliga men kan vara riktigt utmanande för upptagna föräldrar att sammanställa. Hursomhelst kan dessa enkla tips göra det lättare för er och roligare och säkrare för varje barn.

1. Koda äggen med färg så att varje nyans motsvarar varje barn. På så sätt har alla samma nummer att söka efter.
2. Rita ett nummer på varje ägg. När alla äggen är funna kommer de redogöra ett hemligt meddelande från påskharen!
3. Gå ut om vädret tillåter det! Om du har tid och möjlighet kan du sätta ihop en skattjakt genom att enkelt sprida ut äggen i träden i trädgården. Detta blir jättekul!
4. Ha en dag som inte går ut på att vinna, alltså en tävlingsfri dag. Be barnen placera alla funna ägg och godis i en korg som hela familjen kan njuta av!
5. Håll räkningen! Kom ihåg hur många ägg du gjorde innan du har gömt dem. Det finns inget värre än att snubbla över ett ägg någon månad senare.

 

 

160304_grundig_1240x649_03

 

Baka en Lyxig Dessert (till Dig Själv)

Med den populära kakan som bas, kan en Oreo påskägg se ut att vara till för barnen, men deras tryffelliknande konsistens och rika mörkchokladsmak gör dem till en njutning för vuxna.

Ingredienser:
1 paket Oreos
225 g mjukost, mjukt vid rumstemperatur
225 chokladbitar
110 g vit mandelbark

Använd Grundig Kitchen Helper CH 6280 Chopper för att hacka Oreos till ett sandliknande pulver. De robusta bladen av rostfritt stål ser till att kakorna är jämnt söndersmulade. Efter blandningen, häll in allt i en skål och tillsätt den rumstemperaturiga mjukosten och blanda tills det har mjuknat.

Använd en glasskopa och dela degen i 50-55g bollar. Rulla för hand till äggformade ovaler: Placera på pergamentfodrade plåtar och låt de svalna i kylskåp tills de har blivit fasta.

När äggen har kylnat, låt chokladen smälta i en skål ovanför kokande vatten. Den är klar när chokladen är mjuk. Doppa ett ägg i den smälta chokladen och rulla in den tills den är ordentligt täckt. Överför äggen till en annan fodrad bakplåt och låt svalna. Upprepa med de återstående äggen. Placera äggen återigen in i kylskåpet för att kyla tills chokladen har hårdnat.

160304_grundig_1240x649_01

 

160304_grundig_1240x649_02

Pro Tips: Ifall du använder Grundig Induktionshäll, ställ in den på låg-medelvärme och justera mellan temperaturerna för att säkra att vattnet håller en konsekvent sjuda. Den exakta temperaturstyrningen kommer att säkerställa att chokladen inte kärvar.

När äggen är nerkylda, kan du lägga mandelbarken i ett annat vattenbad. Ringla det över äggen eller använd en kaksprits för att dekorera dem.

Mixa ihop din egen Oreo Påskägg och dela din bild på Instagram. Kom ihåg att tagga #GrundigTreats so vi kan se ditt hantverk.

Gå till toppen