Grundig

Familjedag med jordgubbar

Ha en söt jordgubblig dag!

Förberedd familjen den kommande veckan med en dag fylld av aktiviteter och säsongens godheter

Med sina långa dagar, svala kvällar och bättre väder, är slutet av juni en bra tid för familjen att komma ut och vara aktiva. Och finns det en bättre dag i veckan för att återknyta kontakten med sina nära och kära än söndagen? Aldrig förr har vi varit så måna om tiden som vi är nu, men på söndag är det helt acceptabelt att lägga våra skyldigheter åt sidan.

Eftersom juni är också kärnan i vår jordgubbssäsong, så är det vettigt att omfamna denna godhet med familjen. Den långa våren och alla sommardagar gör skandinaviska jordgubbar några av världens bästa, så dra nytta av våra lokalproducerade rikedomar med en söndag fylld av jordgubbsrelaterade aktiviteter.

Lördagseftermiddag

Okej, så detta är ingen söndagsaktivitet men du kan inte frossa i junis jordgubbar på söndag om du inte har köpt dem på lördagen! Låt barnen hänga med, så de kan få ta del av planeringen. Det är ett roligt och praktiskt sätt att lära sig om mat. För att välja den bästa jordgubbskartongen, se till att barnen plockar jordgubbar som är knubbiga, doftande, klarröda och fria från vita, gröna och mörka fläckar.

Om ni inte kan vänta tills på söndag för att njuta av era nyplockade frukter, då kan ni låta de stå på diskbänken tills ni känner för att äta dem. De smakar oändligt mycket bättre vid rumstemperatur. Men om ni kan vänta tills nästa dag så är det bäst att lagra dem över natten i Vitamin Care zonen i er Grundig 14620 Freestanding Side-By-Side Refrigerator. Förutom att ha den optimala luftfuktigheten i en traditionell frukt- och grönsakslåda använder Vitamin Care Zone en blåljus teknik för att hålla varorna fräschare en längre tid. Genom att upprätthålla matens naturliga fotosyntes ökar det faktiskt sin naturliga vitaminhalt.

 

160627_grundig_article_picture_03

Söndagsmorgon

Passa på och sätt barnen i arbete på morgonen när de är uppe och har energi.  Tvätta och rensa jordgubbarna och gör en god sylt! Det tar knappt en timme och är väldigt enkelt att göra. Familjen kommer att ha färsk sylt på sina mackor, pannkakor och muffins varje söndag.

Ingredienser:
1 liter skalade jordgubbar
100 g socker
2 msk färsk citronsaft

I en matberedare, såsom Grundig CH 7280 W matberedare, blanda jordgubbarna tills de är grovt hackade. Placera dem i en stor kastrull och tillsätt sockret och citronsaften. Blanda ihop jordgubbarna och koka på medelhög värme. Rör om i ca 10 minuter tills sylten är tjock. Lägg över sylten i en burk och låt svalna till rumstemperatur.

Som ni kan se, är denna hemlagade jordgubbssylten inte som den våra mor- och farmödrar gjorde, den som tog timmar av förberedelser och var en alldeles för varm process för att låta barnen vara med på. Trots sin enkelhet, kommer ni fortfarande behöva ta itu med åtminstone en super klibbig kastrull och skålen från matbrederaren. Dessa hanteras enkelt med Grundig GNU 51040 X Dishwasher. Genom att använda All In-funktionen, behöver ni bara placera smutsiga kokkärl på den nedre korgen för att säkerställa att de tvättas snabbt, men bra och effektivt.

 

160627_grundig_article_picture_02

Söndagseftermiddag

För att undvika söndagens slöhet, får familjen komma bort från soffan och ta sig ut på en lång promenad i skogen eller i parken. Juni är en bra tid på året att komma ut i naturen och utforska de unika växterna, blommorna och djuren i Sverige. Det är ett bra sätt för barnen att bränna energi och för de vuxna att återställa sig för den kommande veckan.

När ni kommer tillbaka hem, kan ni svalka er med en söt och naturlig jordgubbsglass. Gjort kvällen innan med bara två liter jordgubbar och 100 gram florsocker! Det bästa familjen kan njuta av i denna säsong! Så här framställer man dem: blanda jordgubbarna med 75 ml vatten i en matberedare tills de har blivit till en puré, men med små bärbitar kvar. Häll hälften av smeten i en skål och mosa resten tills den är helt släta. Blanda 2 puréer tillsammans och häll de i glassformar eller plastmuggar. Sätt i pinnar och ställ in de i frysen tills de är fasta (minst 8 timmar).

Söndagskväll

För att varva ner efter en rolig dag med familjen, avsluta kvällen med en jordgubbscentrerad middag och efterrätt. Till middag; en rucola sallad med jordgubbar är ett utmärkt sätt att uppskatta den saltiga delen av frukten. Tillsätt dessa ingredienser för en idealist sallad; färsk getost, krispig parmaskinka, rostade frön och nötter. Och för pricken över i:et, toppa det med en enkel salladsdressing gjord av olivolja, honung och balsamvinäger. Det är en perfekt söt och syrlig kombination!

Desserten bör definitivt vara ett bra avslut på en fin dag, så varför inte spara den traditionella gräddbakelsen för en annan dag och ta en hitt från 1970-talet? Gör en fondue! Det spelar ingen roll om du inte har den traditionella uppsättningen med brännare och långa gafflar. Om du har en burk kondenserad mjölk (400 ml) och 200 gram halvsöt choklad, 10 minuter och en vilja att få fingrarna lite klibbig så är det bara att köra igång! Kombinera helt enkelt dessa 2 ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme tills de smälts ihop. Häll i en serveringsskål och njut!

Älskar din familj jordgubbar? Lägg upp ett foto på din familjs favorit jordgubbglädje på Instagram och tagga det med @grundignordics för att inspirera våra followers!

 

160627_grundig_article_picture_01

Gå till toppen