Grundig

Frukost: Dagens mest romantiska måltid!

Vispa Ihop Fluffiga Pannkakor (och ännu Fluffigare Vispgrädde) med Grundig Stavmixer

Enligt konventionell visdom är frukost dagens viktigaste måltid. Så nu när årets mest romantiska dag är på insprång är det ännu viktigare att påbörja dagen på ett amoröst (och dekadent) sätt! Vårt recept på Dubbel-Bäriga Hjärtformade Pannkakor & Vispgrädde är det perfekta receptet för att värma era älskades hjärtan på via deras magar! Och ifall du har svårt för att forma dina pannkakor till hjärtan, kan vi lova er att er ansträngning kommer att uppskattas tack vare den underbart goda smaken.

 

Dubbel-Bäriga Hjärtformade Pannkakor & Vispgrädde

Pannkakor:
125 g vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 stort ägg
230 ml mjölk
2 msk osaltat smör (smält)
2 msk matolja
125 g färska eller frusna hallon
125 g färska eller frusna blåbär

Vispgrädde:
2 msk strösocker
230 ml vispgrädde
 

Mixer

Grundig FlexiCook+

Värm upp en stekpanna på medelhögvärme på vår FlexiCook induktionshäll som borde vara på matlagningsnivå 15. Hade varit ännu bättre om du har en grill! Placera den på en av hällens två FlexiCook zoner som anpassar matlagningsområdet efter kokkärlets storlek.

Vispa ihop mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en bunke. Knäck ett ägg i en separat skål och vispa lätt. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och det smälta smöret. Vispa ihop alla ingredienserna på en låg nivå med Grundig HM 6280 Mixer.

 

160126_grundig_stop-motion_pancakes-facebook copy

Tips till Pannkaksproffsen!

Det är helt okej att det finns små till mellanstora klumpar i smeten. Tro det eller ej, men dessa klumpar innebär att smeten inte är alldeles för mixad och gör att dina pannkakor blir fluffiga och möra. När stekpannan är uppvärmd, doppa en pappershandduk i matolja och applicera på stekpannan för att torka bort överflödiga rester. Fyll en kaksprits med smet genom en vanlig rund spets. Arbeta i små partier, spritsa pannkakssmeten i hjärtformskonturer och fyll sedan i dem. Häll försiktigt i 1 msk av hallon och blåbär i varje pannkaka. När pannkakorna har fått bubblor på toppen, vänd på dem och stek dem tills de har fått en gyllenbrun färg. Upprepa processen tills all pannkakssmet har förbrukats. Vill du att pannkakorna håller sig varma? Värm upp ugnen till 27°C och placera dem på en plåt.

Vid tillagning av vispgrädden, börja med att hälla sockret i en kyld metallbunke. Tillsätt vispgrädden och vispa med din stavmixer på inställning 4 tills kompakta toppar har bildats. Lägg 2-3 pannkakor på en tallrik med resterande bär, strö lite florsocker över dem och en klick med vispgrädde. Servera på en bricka i sängen med färsk apelsinjuice, en röd ros och en kyss!

Det finns ingen ände på alla hjärtformade godheter som du kan tillaga till din älskling. Testa hjärtformade hallonbullar, hjärtformade vinbär scones eller till och med hjärtformad rostad potatis! Prova på detta recept! Ta ett foto av din Alla Hjärtans Dag frukost recept och dela med dig av de på vår Facebooksida!

FINAL

Gå till toppen