Grundig

Grovstickat

Klädsel och Skötsel – Dos och Don’ts av Dina Grovstickade Plagg

Bekvämt, mysigt och (om ordentligt gjort) so otroligt chic! Från New York, till London, till Milano, har grovstickat härskat höstens-vinterns visningar och fortsätter ända in till vintern 2016. Finns i oändligt många stilar vilket gör oss alldeles lyckliga! Däremot kan den djärva siluetten och naturfibret från det grovstickade plagget åstadkomma utmaningar för både vardagsklädsel och skötsel. Så, tillsammans med våra favoritmodebloggar, har vi slagit ihop en rad av dos and don’ts för att vägleda er i denna moderörelse (som vi hoppas är här för att stanna!).

Hur Man Bär Upp Dem

DO: Se till att siluetten sitter glatt så att din figur inte försvinner i all tyg. För att få till en proffsig look, stoppa in en benvit kabelstickad tröja i din svarta pennkjol, eller för en utekväll på stan, matcha en metalltrådstickad tröja med cigarettbyxor och pumps. Eller kör annars på en avslappnad stil med skräddarsydda, mörktvättade jeans!

DON’T: Gå inte i överdrift med alltför stora accessoarer. Även om det är frestande att matcha stort med stort är det säkert att säga att du kan få till en sofistikerad look med din grovstickade tröja och en statement accessoar som, exempelvis, en urläcker handväska. Ett alternativt är annars att kombinera några få noggrant utvalda mindre accessoarer. T.ex. pilotglasögon, en herrklocka, eller silverringade örhängen är snygga för sig eller tillsammans med de andra förslagen.

DO: Matcha ihop din grovstickade tröja med neutrala skor. Liksom vår tidigare regel om att inte kombinera alltför synliga accessoarer med grovstickad, likaså är neutrala skor snyggast till. Tänk enkla vita sneakers eller ljusbruna ankelboots.

DON’T: Var inte rädd för att ha på dig en statement tröja med ett tryck, håll dock färgerna i schack. Satsa på ett par byxor med en ton-i-tontryck eller en midi-kjol i en neutral färgpalett.

DO: Håll igång trenden med en oväntad outfit twist. Besök 90-talet och ta på en oversized kofta över en underklänning. Eller satsa på en sexig look med skinnshorts och svarta kängor med staplade klackar.

20160205_Grundig_pullover_article

Skötselråd

DO: Utnyttja Grundig MultiSense Teknologin för att varsamt tvätta era grovstickade plagg. Utan att behöva leka gissningsleken använder Grundig MultiSense teknologin speciella sensorer för att identifiera vilken typ av textil och mängd av tvätt det är för att automatiskt justera tvättprogrammen som ska passa just för din tvätt. Annars kan du tvätta precis som din mamma gjorde förr i tiden: förhand i en bunke och för att sedan torka på en platt yta!

DON’T: Häng inte dina grovstickade plagg! Om du gör det kommer ditt älskade platt komma tillbaka några storlekar större än vad det tidigare var. Hängande plagg kan också orsaka fula knölar i klädernas naturliga vågor som sedan tar lång tid att ställa tillbaka i sin naturliga form. Vik alltid ihop dina stickade plagg efter att du har burit dem. Förvara dem sedan i ett rent och torrt utrymme!

150826_grundig_ (248 of 268)_article

DO: Avlägsna noppor. Fula noppor från vanligt slitage garanterar att de hamnar längst bak i garderoben. Genom att regelbundet avlägsna noppor med en elektrisk tygrakapparat kan dina plagg se så gott som nya ut ännu längre. Har du ingen tygrakapparat? Sätt dig i soffan med din stickade tröja och njut av Netflix med vår Grundig FineArts Ultra HD 65” television!

DON’T: Stöt inte bort upprustningar. Ett litet slitage som en borttappad knapp eller en skråma i tyget syns knappt men kan snabbt förvärras. När du upptäcker dessa små problem, sy ihop det eller ta med dig plagget till en skräddare som ger det en professionell behandling.

DO: Ge din nya favorittröja en paus. Fast det må vara frestande att ha på sig det dagligen kommer det naturliga fiber att släppa sin form och samla ihop svårborttagna svettfläckar mycket fortare.

Vilka vintertrender är du alldeles förtjust i år 2016? Hur bär du upp det? Visa oss på Facebook.

Gå till toppen