Grundig

GRUNDIG SAILING CUP

Historien bakom Grundig Sailing Cup

Grundig Sailing Cup är det nya oundvikliga eventet. 2016s events var fyllda av energi och skoj, och 2017 har visat sig vara ännu bättre.

I samarbete med Royal Yacht Clubs i Norge, Sverige, Finland och Danmark samt J/70 båtarna är vi stolta över att stödja detta event med målet att förändra seglingsvärlden genom att göra den snabbare och enklare för familjer och proffs. Vinnarna av tävlingen får Grundigs mest innovativa och önskvärda produkter till ett värde av 20.000 NOK.

Varje yacht klubb har sin egen historia, stolthet och färdighet. Vi är stolta över att samarbeta med dem, och med J/70 kan vi kombinera både tradition och modernitet. J/70 släpvagnsbåten är en snabb flotta med 1100 båtar, med målet att ersätta trötta kölbåtar. J/70s är lätta och kraftiga för den bästa prestandan, alla med en storlek som är tillräckligt stor för att passa familjen.

Vi har skapat 3 regatta koncepter i år för att göra eventet ännu mer spännande, konkurrenskraftigare och modernare. Så här har Grundig Segling Cup utvecklat sig hittills:

3:e och 4:e juni – Den första regattan i Norge ägde rum i Oslo Race Week.

En molnig start av evenemanget vid Aker Brygge. Den andra dagen såg man lite regn, men ett lugn hav aldrig gjort en skicklig seglare! Oslo Race Week hade hundratals besökare, varav många hejade på tävlarna till Grundlig Sailing Cup. Sjömännen fick genomföra nio rundor för att kvalificera sig. Kalla, våta, men ändå fyllda med en massa energi. Grundigs paviljong vid evenemanget höll konkurrenterna varma genom att servera Americas Cup kaffe och dela ut goodie bags.

10 och 11 juni – Den första regattan hölls i Sandhamn, Sverige

Sandhamn fick mer solsken och det var en stor framgång! Vid evenemanget i Sandhamn fanns gott humör, energi och ambitionen att komma till mästerskapet i Hangö. 18 lag deltog, och de fick genomföra 6 rundor.

2E0A8139

Photo-by-Trond-Sildnes
Photo by Trond Sildnes

29 juni till 1 juli – Open Nordic Championship i Hankø

Med lag som tävlade från alla tre länder var detta en spännande händelse som ägde rum över 3 dagar. Mästerskapet började i blåsiga förhållanden, vilket innebar att sjömännens nerver gick upp i taket! Den andra dagen fanns det lite mer solsken, men spänningen höll i sig. J/70-sjömännen visade några fantastiska seglingar och färdigheter på showen genom att genomföra 14 rundor. De tre bästa lagen var Tyra, Sverige, tredje plats, Visual Art Racing, Sverige och Norweigian Steam från KNS Norway. H.R.H Prinsessan Astrid levererade själv trofén till vinnarna, och därefter blev alla sjömän inbjudna till en middag på Hankø Marina.

29 juli till – Tredje regattan i Son, Norge

Den tredje regattan hölls vid den historiska kustnära pärlan i östra Norge, Son. Hamnen var fylld med båtar som återvände från sommarsemestern och många besökte och njöt av tävlingen. 1:a plats: Team Grødem & Åsgardstrand, 2:a plats: Team Godaker & SailLogic, 3:e plats: Team Gibbons & Grundig. Och sedan Team Godaker & Sail Logic har redan kvalificerat sig till finalen, och 4:e plats: Klann & Son Seilforening som också är redo för finalen på Bygdin.

Photo-by-Dan-Ljungsvik
Photo by Dan Ljungsvik

Photo-by-Trond-Sildnes-2
Photo by Trond Sildnes

Så vad kommer härnäst? Så mycket mer!

Seglarna kommer att tävla igen i Båstad, Sverige, mellan 10:e och 12:e augusti. Det kommer att ske i södra Sverige, som är känd för sina vackra havskuster och den perfekta seglingsatmosfären. Seglarna kommer också att tävla i Hadsund, Danmark mellan den 19:e och 20:e augusti. Då är det den stora finalen.

2E0A7253

Mellan den 23:e och 24:e september kommer sjömännen slåss ut på den hisnande Bygdin för att tävla om Grundig Sailing Cup. Känd för sina spektakulära vyer och den vackra atmosfären – det är en upplevelse man inte får missa. Intensivt kort lopp, 15 omgångar och bara en vinnare.

Det finns också två lopp i Köpenhamn, också den 23:e och 24:e september, och i Stockholm den 30:e september och den 1:a oktober.

Förutom allt detta, kommer det att finnas godsaker och annat skoj på våra events. Se upp för K!tchn montern, Grundlig paviljongen och mycket mer.

Glöm inte att följa oss på våra sociala medier! #grundigsailingcup

gsc-fb gsc-ig gsc-tw

More info: grundigsailingcup.com

Gå till toppen