Grundig

Hur du kan skydda ditt kylskåp från kylan?

De skandinaviska vintrarna kan vara brutala, även för produkter som är tillverkade för att hantera låga temperaturer

Vi känner igen de upprepande händelserna som sker under de nordiska vintermånaderna; Du anländer till familjens stuga där maten i frysen är tinad och fördärvad. Både helgen och middagsplanerna är förstörda.

Detta sker när temperaturen sjunker under 0°C, vilket är ofta anledningen till varför äldre frysar slutar att helt och hållet fungera. Men varför då? Nedan finner ni våra svar för kylförvaring:

Är kall miljö skadlig för min frys?

Ja. Det finns externa delar av en frys som måste hållas över en minimitemperatur för att fortsätta fungera ordentligt. Dessa delar inkluderar frysens kompressor, som kan sluta fungera vid låga temperaturer – ironiskt nog skulle man kunna säga – att det kan leda till att din frys går sönder.

Vad händer med min frys i minusgrader?

Om temperaturen sjunker under en viss nivå, så anser termostaten på frysen att det är tillräckligt kallt och stänger av kompressorn – vilket orsakar att frysens innehåll tinar. Det är även möjligt att ditt kylskåp tinas och återfryser innehållet i ditt kylskåp – utan att du ens vet om det!

002

Hur kan jag förhindra min mat från upptining?

Som ett första steg, ta bort allt damm och smuts från frysens kondensorbatterier, åtminstone en till två gånger per år. Om spolarna blir igensatta med damm, så kommer kondensorn ha svårt för att frigöra värmen effektivt. På så sätt måste kompressorn arbeta hårdare för att uppnå samma kyleffekt vilket resulterar i att mer energi förbrukas vilket gör att livslängden på din kyl och frys förkortas. Se till att koppla allt innan och be om hjälp med att flytta kyl och frys på ett säkert sätt.

Okej, vad annars?

Om du planerar att ha frysen i ett garage, vinterträdgård, uthus eller någonstans där temperaturen kan sjunka under fryspunkten så är Grundigs frysar med FreezerGuard tekniken den perfekta lösningen. Med vår teknologi kan vi garantera att frysen kommer att arbeta i torra miljöer med så låga temperaturer som -15°C eller -5°F för en kombi av kyl och frys.

Det finns ett antal Grundig kylskåp och kyl- och frys -kombinationer med denna innovativa vinterteknik, som GSBS 14620 X, GQN 1232 X och GKN 16824 X.

Låt inte minusgrader förstöra din djupfrysta mat under vintern, Var beredd, och välj en frys som tål från Grundig.

003

Gå till toppen