Grundig

Något Nytt Inom Segling… och Havssalt

Omfamna Norges havsarv med Grundig Sailing Cup och Havsinspirerande Recept

Om det nu är havets sirensånger som ropar på dig eller om du är mer av en landkrabba så kan vi inte förneka att hjärtat av den norska / svenska kulturen tillhör havet. Havet är i vårt blod! För att hedra detta har Grundig inlett ett nytt nordiskt sportsamarbete 2016: Grundig Sailing Cup. Grundig Sailing Cup arbetar med båtklubbar som Norges KNS, Sveriges KSSS, Finland NJK och Danmarks KDY vilket betyder att det inte är endast en rad hisnande snabba och spännande kappseglingar, som strävar efter att stödja lovande J / 70 seglingsklass.

Efter Grundigs framgångsrika stöttning av handboll i av Norge, är både varumärket och KNS entusiastiska över samarbetet, som kommer att bidra till att vitalisera segling i Norge / Sverige. Här är vad Grundig Nordics VD, Per-Kristian Ervik, har att säga:

“Efter att ha fått en fantastisk upplevelse med sponsring av Grundig Leauge i den norska handbollen och att få vara engagerade i det, är det med stor glädje och spänning som Grundig kommer att bidra till den snabbt växande J / 70 seglingsklassen i Norge tillsammans med Kongelig Norsk Seilforening . Genom ett aktivt samarbete med KNS, kommer vi stärka vårt engagemang för unga seglare och bidra till upprättandet av den ledande J / 70 segelbåtsklassen.”

Den första tävlingen ägde rum i Oslo (4-5 juni) och var en fantastisk framgång. Segling-fansen var förtrollade med loppets modell och tävlingen i Arendal (30 och 31 juli) var lika framgångsrik. Det finns “goda skäl” för detta. J / 70 racing är helt enkelt den mest spännande och växande segelbåtsklassen i världen! Båtarna erbjuder en utmanande upplevelse, men är också väldigt lämpliga för alla casual seglare då de seglar nära kusten. Det är inte bara sjömannen som får en stor tävlingserfarenhet, publiken får också det! KNS generalsekreterare Anders Kristensen är optimistisk om långsiktigt samarbete med Grundig:

“J / 70 representerar vårt huvudfokus i arbetet för att vitalisera segling med snabbare båtar och genom att stödja sjömän som för närvarande inte är aktiva i scenen. Det långsiktiga samarbetet med Grundig hjälper oss att få båtar och tävlingsidrottare redo för träning, vilket också har gjort det möjligt för oss att etablera Grundig Sailing Cup 2016. Nu har alla seglingsentusiaster möjlighet att ta del av denna aktiva och växande seglingsklass.”

En fråga kvarstår: hur kan Grundig ytterligare optimera din J / 70 erfarenhet? Med recept inspirerade från havet och tillverkad på det bästa den har att erbjuda!

160802_grundig_article_01

 

 

160802_grundig_article_02

 

 

160802_grundig_article_03

Fleur de Sel Kola

Även på en fin sommardag, kan en kappsegling vara ett stormigt förslag. Så, varför inte komma förberedd med en termos fylld med gott kaffe och något sött för att bekämpa skarpa temperaturer? Vi vet att hemlagad godis är en varm och jobbig process som måste göras med ytterst noggrannhet. Det är därför man ska arbeta med en Grundig spis, t.ex. GIEI 824.470 X FlexiCook, som är otroligt lovande. Med 19 olika temperaturnivåer kan du få till den exakta temperaturen för att koka socker bekymmersfritt.

250 ml vispgrädde
70g osaltat smör, kubik
1 tsk Fleur de Sel, plus ytterligare för påfyllning
300g strösocker
60 ml ljus majssirap
60 ml vatten

Ta fram en kastrull, blanda ihop grädde, smör och Fleur de Sel och låt det koka. Ta bort kastrullen från den varma kokplattan och ställ den åt sidan. Rör ihop socker, majssirap och vatten i en annan kastrull på hög värme tills sockret har löst sig. Koka blandningen, rör om för att säkerställa jämn uppvärmning. Koka tills blandningen får en ljus gyllene färg. Sänk värmen till en sjuda och häll gräddblandningen mycket noggrant i stor kastrull. Rör om ordentligt, få upp blandningen till en temperatur på 120ºC, eller tills den kommer upp till en fast form.

Fodra en 20 x 20 cm bakform med bakplåtspapper och borsta den lätt med vegetabilisk olja. Häll blandningen i och låt den stå I 30 minuter.  Strö därefter kolan med ytterligare Fleur de Sel. Låt svalna helt i ca 2 timmar.

När svalnat, ta bort kolan från bakformen genom att lyfta bakplåtspappret. Med hjälp av en uppvärmd, mycket vass kniv, skär karamell i 2,5 cm rutor. Linda in varje bit i vax papper. Vrid båda ändar för att täta till den.

Orolig over den klibbiga städningen? Grundig diskmaskin är en mästare på kvalitetsrengöring. Grundig GNU 51040 X har till exempel en Intensiv 70 funktion utrustad för att hantera godis och bakelser. Dess All-In-funktionen får också klibbiga kastruller lika rena som ömtåliga glas, om de placeras på den nedersta våningen.

Saltpanerad Fisk

Om du letar efter något välsmakande och havsinspirerade att ge näring åt dig själv efter den stora tävlingen, så måste du grädda din fisk i havssalt. Även om det låter bakåtvänt, är det en gammal tillagningsmetod som bevarar både smaken och fukten på din fisk under gräddningen. Tillagad på endast fyra ingredienser, är det ett enkelt recept som är perfekt för middagsbjudningar efter en seglingstur eller för dessa aktivitetsfyllda veckokvällar.  Servera med en enkel grönsallad.

1,5 kg fisk, som havsabborre, öring eller hälleflundra
1 bunt färsk timjan
Färsk svartpeppar
4 äggvitor
300 g havssalt

160808_grundig_article_04

Värm ugnen till 200 ° C. Fyll havsabborren med timjan och strö håligheten och utsidan med peppar. Vispa äggvitorna tills det blir hårt skum. Häll i saltet. Lägg 1/3 av blandningen på en bakplåt med bakplåtspapper i. Lägg fisken på toppen av blandningen och tack den helt med resterande äggvita. Grädda fisken i 35 minuter, eller tills den är krispig.

Knäck den krispiga paneringen och ta bort fisken. Skala bort skinnet från fisken och servera.

Har du deltagit i Grundig Sailing Cup 2016? Dela med dig av dina bilder från tävlingen på Instagram och glöm inte att använda vår hashtag #grundigsailingcup!

Gå till toppen