Grundig

Nyårsafton

Nyårsafton – den bästa kvällen på året!

Nyårsafton är en magisk tid, fylld med familj, vänner och mat. Däremot kan den bli mindre magisk för värden som måste laga olika kalkoner, såser och efterrätter. Köket blir stökigare; recepten fungerar inte och även utrustning slutar ge med sig i sista minuten. Men tänk om du kunde göra det hela lite enklare? Grundig är här för att ta bort en del av stressen så att din nyårsafton blir precis som du hade föreställt dig att den skulle bli.

Här är våra bästa tips för att lägga lite mer magi på din middag:

Problem:

Ofta när man lagar mat för en stor grupp inser man inte att det finns växande högar av smutsiga kastruller, skålar och stekpannor som byggs upp över hela köket. Innan du vet ordet av det förvandlas dessa högar till berg av smutsig disk, och du vet inte vart du ska börja för att rensa upp allt.

Lösning: Under tiden som du lagar mat, sätt in dina smutsiga redskap rakt in i diskmaskinen, och slå på den när du känner att det är dags. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för dessa berg av smutsig disk igen.

Rekommendation: En bra diskmaskin som gör det möjligt för fläckfri och snabb rengöring, och som hindrar disken från att halka och gå i sönder kan vara avgörande i dessa situationer. Den prisbelönta GNU 51040 X diskmaskinen har alla dessa funktioner och mycket mer. Den har 8 program att välja mellan, som presenterar en Mini 30 för lättare laster, samt en SilentWash som kan köra under nattens lopp.

FINAL_DISHWASHER_161006_grundig_november_fb-post-square_12

 

Problem:

Okokta kalkoner är aldrig en hitt, varken för värden eller gästerna. Även när man tillagar kalkonen ända in i den rätta sekunden kan det ändå gå snett ibland.

Lösning: För att få den krispig på utsidan och mör inuti, ska man laga kalkon på en lägre temperatur under en längre tid istället för på en hög temperatur under en kortare tid. På detta vis får du en mer jämnkokt kalkon.

Rekommendation: För att få till den perfekta kalkonen behöver du en pålitlig ugn. Grundig 47001 BP multifunktionell ugn har en Meat Optimizer funktion, vilket gör att din kalkon kommer tillagas till perfektion. 80l Ugnen har även föräldrakontroll, som skyddar dina små gäster på festen.

FINAL_OVEN_161118_grundig_chicken-oven_02

Problem: Stekning, rostning och reducering kan göra ditt kök till en rökig mardröm. Du steker några lökar, och plötsligt är allt rökigt, dina gäster är oroliga och du kan inte se något för all rök.

Lösning: Håll ditt kök välventilerat genom att öppna fönster och dörrar. Se till att värmen är låg när du steker för att säkerställa jämn kokning och mindre rök.

Rekommendation: GDK 2774 BXB fläkt är idealisk för alla rökiga situationer. Med 4 hastigheter och en luftrenande funktion, samt en elegant LED-belysning, kommer det att imponera på dina gäster snarare än att oroa dem!

Problem:

Varje nyårsmiddag resulterar i rester. Rester är bra, men hur förvarar man de bäst så de inte blir dåliga eller lockar fram oönskade skadedjur?

Lösning: Dela upp den stora mängden rester till mindre sektioner så att de svalnar snabbt och håller sig fräscha längre. Varma matrester bör sättas i kylskåpet och kylas ner inom 2 timmar för att bromsa tillväxten av bakterier.

Rekommendation: GSBS 14620 X dubbeldörrskylskåpet är tillräckligt stor för att lagra alla dina matrester. Med en antibakteriell tätning, jonisering och en lukt filter, håller den all mat fräsch och hygienisk.

FINAL_LEFTOVERS_161118_grundig_chicken-dinner_01

Problem:

Rött vin, sås och choklad kan lämna fruktansvärda fläckar på kläder, dukar och handdukar. Dessa svåra fläckar är svåra att ta bort.

Lösning: För icke-ömtåliga material kan endast en bakpulver pasta, gjord av tre delar av bikarbonatsoda och en del vatten, vara den perfekta lösningen för att få bort tuffa intorkade fläckar. Om du ser en fläck, försök att agera på det så fort som möjligt så att fläcken inte har tid att ställa in. När du har behandlat den, kasta in den i tvättmaskinen.

Rekommendation: Den prisbelönta GWN 58672 C tvättmaskinen har ett inbyggt fläckborttagningsprogram för att tillgodose alla dina dagen- efter-middagsbehov. Med en 8 kg kapacitet, och SteamRefresh teknik, kommer dina kläder bli alldeles mjuka och rena.

FINAL_WASHINMACHINE_grundig_global_fb-link-post_7-1

Har du några tips på nyårsmiddagar som du vill dela med dig? Lägg upp dem på vår Facebook-sida!

Gå till toppen