Grundig

Om oss

Ursprung och historia


Grundig grundades år 1946 av Max Grundig, en tysk tekniker och radioentusiast som skapade ett av Europas starkaste varumärken inom hemelektronik. Från början var Grundig specialiserade på radioapparater, och från 1951 utökades sortimentet med TV-apparater. Genom de följande årtiondena upprätthöll Grundig sin ställning som ledande tillverkare av hemelektronik med ett flertal innovationer och produkter som det pratas om än i dag.

I dag

Efter en lång och händelserik tid med TV- och radioprodukter har Grundig nu utökat sin produktportfölj så att den även omfattar vitvaror. Under sommaren 2014 lanserades Grundigs största satsning någonsin, med produkter i alla stora kategorier, till exempel diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare, kylskåp, frysar, ugnar, spishällar, kaffemaskiner, fläktar och mikrovågsugnar. Otaliga timmar av forskning och utveckling, stora investeringar i fabriker samt en ovärderlig insats från de olika ländernas säljorganisationer har lönat sig. Och kurvorna pekar uppåt när vi nu skriver 2015. De första länderna i lanseringen var Tyskland, Ryssland och de nordiska länderna, och nu står många nya marknader redo att lansera under 2015.

 

Grundig i Norden

Grundig har varit en del av det svenska folkhemmet sedan drygt 50 år tillbaka, där radio- och TV-produkterna har satt sina spår i svenskarnas minnen. Efter lanseringen av vitvaror under 2014 har Grundig blivit en fullvärdig leverantör av hemelektronik. Det är fortfarande tysk kvalitet som är en förutsättning för nya produkter som ska lanseras, oavsett produktkategori. Konsumenterna ska även i framtiden förvänta sig solida och användarvänliga produkter som genom sina smarta lösningar och praktiska funktioner bidrar till en enklare vardag.

Vårt nordiska huvudkontor ligger i Ski i Norge, 20 minuter sydost om Oslo. Dessutom finns det säljorganisationer i Sverige, Danmark och Finland. Vi har ca 40 medarbetare och vi förväntar oss en omsättning på ca 680 miljoner under 2015.

Gå till toppen