Grundig

Glass med Grundig’s Odourfresh + Cooling Teknoligi

Håll igång all skoj med vackra frukt smoothie isglassar

Vare sig vi vill det eller inte, så är hösten här. Innan vi börjar investera i nya stövlar och äter allt med pumkin-spice, varför tar vi inte och njuter av de sista veckorna i oktober med några av sommarens godheter (någorlunda justerat för att passa kallare väder såklart). Kolla in dessa #grundigsummerhacks som kommer att hålla igång känslan av varmt väder, även om vädret där ute är fruktansvärt.

1. Frys några regnbågsisglassar

Bara för att färsk frukt inte är lika rikligt och tillgängligt som det var för några veckor sedan betyder det inte att du måste överge alla dina sunda matvanor och ansträngningar för att uppehålla dem. I augusti la vi upp en receptvideo som visar hur man gör sommar regnbågssmoothies: http://bit.ly/2dbDwGS. Men du kan lika gärna göra dessa somriga godsaker med några lättillgängliga höstskördade frukter och färska frysta bär.

Om du inte har fyllt frysen med frukt från sommaren, kan du enkelt använda frysta frukter från affären. Men nu kan det vara en bra tid att markera en helg i slutet av sommaren 2017 för att frysa en del av dina favorit sommarfrukter så att du kan njuta av dem året runt. Grundig OdourFresh+ kylteknologin ser till exempel till att dina frysta produkter inte kommer att suga upp dofter som andra livsmedelsprodukter skapar. I själva verket minskar den upp till 90% av oönskade dofter genom att aktivera OdourFresh+ molekyler som filtrerar dem i resten av kylen och frysen.

För att göra regnbågsisglassar behöver du dessa ingredienser:
7 hackade frysta bananer (uppdelat, 3,5 för varje lager)
600 ml vanlig yoghurt (uppdelat, 120 ml för varje lager)
80 g frysta persikor
1 apelsin
En handfull med babyspenat
160 g frysta gröna äpplen
80 g fryst ananas
80 g frysta gula päron
160 g frysta blåbär
160 g blandade frysta jordgubbar och hallon
vatten för blandning

Börja med att blanda alla lager separat och häll in i separata skålar. För den orange lagern, blanda en banan med yoghurt, frysta persikor och apelsin. För den gröna lagern, blanda 2 bananer med yoghurt, spenat och äpplen. För den gula lagern, blanda 2 bananer med yoghurt, ananas och päron. För den lila lagern, blanda en banan med yoghurt och blåbär. För den röda lagern, blanda en banan med yoghurt och de frysta jordgubbarna och hallon.

Skopa försiktigt in varje blandning i isglassformen. Det kommer att smälta något, men skopningen av blandningen i formarna bör minska det. Frys isglassarna över natten och njut!

4_picture_summerhacks-fall

 

3_picture_summerhacks-fall

 

2_picture_summerhacks-fall

2. Värm upp dina soliga favoritrecept

Eftersom det har blivit allt viktigare för oss att köpa säsongsvaror och lokala produkter är det även intressant att se hur vi kan anpassa våra favoritsommarrätter för de svala höst (och vinter) månaderna. Meloner, bär, färska tomater och ömtåliga örter kan vara rikliga på sommaren, men om du vill äta vad som finns tillgängligt nu, måste du anpassa dig. Det betyder inte att du måste överge alla dina favoritsommarrätter. Du behöver bara göra några smarta omställningar.

Här är några exempel:
Galen i quesadillas, men kan inte hitta en anständig paprika, eller vårlök? Prova en saltad sötpotatis och schalottenlök version istället.

Vill du göra äpple och mynta sallad som är lämplig för en höst middag? Lägga in saltig prosciutto för att få in något ordentligt och för att ge salladen en utsökt köttsmak.

Älskar du att göra smulpaj av färska persikor och bär? Gör en av färska trädgårdsfrukter som äpplen och kanel. Para ihop det med bourbon-vaniljglass.

Frukt smoothies, örtte, favoritrecept … hur gör du för bekämpa hösten? Instagramma din #grundigsummerhack i höst så att alla våra följare kan få inspiration!

1_picture_summerhacks-fall

 

5_picture_summerhacks-fall

Gå till toppen