Grundig

Tips på hur du kan fylla din diskmaskin

Kom ihåg att du kommer servera mer än en måltid under din nästa middagsbjudning

Middagsfesterna på lördagar är hemunderhållningens höjdpunkt. Även för de mest erfarna värdarna kan dessa kvällar vara lika stressiga för dig som de är roliga för dina gäster. Så, för att se till att du får njuta av din upplevelse lika mycket som dina gäster är det därför viktigt att får ut så mycket som möjligt av dina köksmaskiner. De är trots allt där för att göra livet lättare för oss.

Om du anser att din häll eller din ugn är den viktigaste vitvaran under en fest, tänk om. Överväg diskmaskinens roll. Oavsett vad som händer och sker på din fest så håller diskmaskinen ditt kök rent och ditt evenemang effektiviseras (även om verkligheten är annorlunda). Naturligtvis är det frestande att tänka på diskmaskinen som en apparat som du lastar disken i när festen är över. Men med lite strategi och rätt utrustning, som Grundig GNU 51040 X Diskmaskin, kan din middag höjas från ett event till en upplevelse.

Här är några tips på hur du kan få ut så mycket som möjligt av din diskmaskin:

1. Stapla dina tallrikar

Verkar självklart, men du skulle bli förvånad över hur ofta tallrikar staplas felaktigt. För optimal rengöring, bör plattorna alltid placeras i det nedre facket, vända inåt. Orolig över det fruktade “guppet i diskmaskinen” och frågan ” är allt okej där inne?” från era gäster när du stänger enheten? De mjuka glidkorgarna i GNU 51040 X Diskmaskin säkerställer jämnare rörelse, undviker sprickor och slammer.

1_picture_dishwasher

Save

2. Den nedersta korgen tar hand om grovarbetet

Dina kastruller och stekpannor arbetar hårt för din middag. Så behandla dem med lite respekt i diskmaskinen. Placera dem på bottentråget för optimal rengöring. Oroa dig inte för att de tar för sig av all energi, framförallt inte om du har glas och annan porslin som behöver rengöras eller användas under kvällen. Allt-i-programmet använder dubbla vattentryck för att tillämpa lågt tryck i den översta korgen för känsligt porslin, och 60% högre tryck i bottenkorgen för kraftigt nedsmutsade kastruller och stekpannor. Du kan rengöra allt tillsammans!

3_picture_dishwasher

Save

3. Ner med handtaget!

Bestick får verkligen den tuffaste behandlingen i diskmaskinen. Men kvalitetsbestick kräver faktiskt särskild omsorg, så placera varje objekt försiktigt ner i handtaget. Om du har en stor middag med många rätter som kräver massor av kastruller, stekpannor och bestick, kan du lita på att GNU 51040 X Diskmaskin har gott om plats för allt. Vario slide bestickkorgen kan placeras på två nivåer i nedrekorgen.

 

4. Undvik dubbelstacket

Även om det är frestande att få in det sista föremålet i diskmaskinen så att du bara behöver köra den en gång, så råder vi dig att inte gör det. Genom att fördubbla mängden tallrikar och fylla över dina bestickkorgar påverkas både renligheten och även A +++ energieffektiviteten på din GNU 51040 X diskmaskin. Dess ostadiga hastighet Inverter EcoMotor tillverkar en rad olika vattentryck, minskar vattenanvändningen och energiförbrukningen.

 

5. Det är inte bara disk

Den rutinerade värden vet att diskmaskiner är inte bara för rätter. Du kan lita på din GNU 51040 X Diskmaskin med diskmaskinssäkert porslin, vinglas, koppar, köksredskap och mycket mer. Placera helt enkelt dessa föremål i överkorgen. De kommer att tvättas med ett mer delikat vattentryck.

Dessutom, om en av dina gäster tar med ett spädbarn till festen, kan du lita på att GNU 51040 X Diskmaskin tillåter dig att välkomna även de minsta middagsgästerna. Hygien- och vårdfunktionen ökar vattentemperaturen till över 65°C under 36 minuter och dödar 99,9999% av alla bakterier. Det är perfekt för att sterilisera objekt som flaskor utan att behöva koka vatten på spisen.

6. Det finns extra utrymme för nästan vad som helst

Redskapsdesigners lägger till alla typer av vinklar och vrår, avsatser och förlängare för att säkerställa att du har alla de områden du behöver för att fylla diskmaskinen till fullo. Vinglashållaren i underkorgen ser till exempel till att alla dina längsta champagneglas kan placeras i diskmaskinen. Visste du även att stället i mitten av den övre korgen faktiskt har ett syfte? Det är till för dina muggar!

2_picture_dishwasher

Save

7. Kontrollera alltid

Även om GNU 51040 X diskmaskin har en otalig mängd av funktioner avsedda att skydda det känsligaste porslinet och servisen, och om de inte är diskmaskinvänliga, lägg inte in dem! Du skulle inte sätta in dina känsliga tröjor i tvättmaskinen, så varför skulle du göra det med dina sköra kökstillbehör? Det är viktigt att du alltid kontrollerar nya tallrikar, koppar, glas, kastruller och pannor innan du placerar dem i diskmaskinen. Och är du osäker, tvätta dem för hand!

4_picture_dishwasher

Save

8. Din diskmaskins stora hemlighet

Kockar som älskar att laga mat där hemma för sina gäster har ofta speciella matlagningsbestick och porslin som många diskmaskiner inte är utrustade för att hantera. Däremot har GNU 51040 X Diskmaskin en stor hemlighet: en löstagbar besticklåda. Dess platta design och tätt vävda korg ger ett säkert område för dig att placera ytterligare objekt som aptitretande serveringsfat och espressokoppar.

Hur maximerar du dina apparater för att effektivisera din köksverksamhet? Dela dina tips på vår Facebook-sida!

Gå till toppen